Korizma 2021
Online karmelske duhovne vježbe

 

Hoditi iz odaje u odaju sa sv. Terezijom Avilskom

od 17. veljače do 11. travnja 2021.

 

Terezija Avilska (1515.-1582.) napisala je svoje remek-djelo "Zamak duše" dok je proživljavala krizu. U trenutku kada se činilo da se sav njezin rad oko osnivanja karmelskih samostana srušio, ona crpi snagu iz svog unutarnjeg Dvorca. U našem kontekstu zdravstvene i ekonomske krize, "Majka" nam može pomoći otkriti, tijekom ove korizme, da je naša snaga u nama samima. S ovom naučiteljicom Crkve hodat ćemo iz odaje u odaju do središta gdje svijetli Uskrsno svjetlo. Upravo je prisutnost Uskrsloga ona radosna vijest koja može pokrenuti naš duhovni život.


Ovdje možete čitati tekstove prethodnih tjedana.

Dostupni jezici:

 Italiano    
deutsch | italiano | français | castellano | nederlands | română
 English Hrvaska   
português | english | hrvatski | český polski 
        

Pripremite se za Uskrs 2021. zajedno s karmelićanima. Da biste se besplatno registrirali, samo ispunite obrazac na dnu stranice. Ove duhovne vježbe napisao je fra Guillaume Dehorter, ocd (iz samostana Avon blizu Pariza), zajedno s bosonogim karmelićankama Saint-Maura (u predjelu Jura, regija Burgundy-Franche-Comté), a temelje se na "Zamku duše" sv. Terezije od Isusa (Avilske), naučiteljice Crkve. 

Oblik i ritam duhovnih vježbi:

Nakon što dobijete uvod u DV koji ćemo vam poslati na Čistu srijedu (17. veljače), primit ćete svaki tjedan (petkom) e-mail. Tekst ćete moći preuzeti u pdf-u i u obliku za smartphone. U e-mailu ćete primiti:

•    razmatranje o nedjeljnom evanđelju
•    prezentaciju o jednoj od sedam odaja Zamka duše, sv. Terezije od Isusa (Avilske)
•    kratke misli s ilustracijama, uzete iz evanđelja i djela sv. Terezije od Isusa, za svagdašnju molitvu i ramatranje

Nakon što ispunite obrazac za prijavu i pritisnete Prijavi se (Submit) bit ćete registrirani (osim ako već niste registrirani) Dobit ćete e-mail potvrde. Jednom tjedno, svakog petka, dobit ćete razmatranja kroz naredni tjedan – zajedno s kratkim tekstovima za svaki dan.

Karmelske duhovne vježbe online su besplatne: možete se prijaviti ili odjaviti u svakom trenutku.  Pozovite Vaše prijatelje i poznanike da sudjeluju u duhovnim vježbama prosljeđujući im ovu Web stranicu:

 

www.online-duhovne.karmel.at


Predlažemo Vam da preuzmete plakat duhovnih vježbi u formatu A4  i da ga ponesete u Vašu župu, zajednicu ili molitvenu grupu. Ako ćete imati poteškoća prilikom registracije, pošaljite nam poruku na elektroničku poštu [online-duhovne@karmel.at]

Želimo Vam Korizmu blagoslovljenu od Gospodina i plodonosne duhovne vježbe!

Karmelićani iz Francuske, Austrije i Hrvatske - www.karmel.hr

Ove duhovne vježbe su priredili karmelićani pariške Provincije zajedno sa karmelskom radnom skupinom. Tekstove je preveo i tehnički uredio o. Tiho od Kraljice Mira, OCD.


 

Da, želim primati „online duhovne vježbe“ elektroničkom poštom:

* indicates required

Molimo Vas da izaberete sredstvo kojim Vas možemo kontaktirati za ovu inicijativu: