Duhovne vježbe online predložene od karmelićana

Korizma 2018


Prepustiti Bogu da me oblikuje

s br. Lovrom od Uskrsnuća

Sva prethodna povlačenja povlačenja mogu se naći ovdje u arhivi.

Italiano PolskaEnglish

 
Pripremite se za Uskrs zajedno s karmelićanima.   
 
Ispunjavajući formular koji se nalazi na kraju teksta besplatno se prijavljujete za „online duhovne vježbe“ za Korizmu 2018. Ove godine pridruživati će nas br. Lovro od Uskrsnuća (1614-1691).    
 
„Br. Lovro“  „Brother Lawrence“ - iako je živio u Francuskoj više je poznat u anglosaksonskom ambijentu nego u svojoj domovini. Br. Lovro od Uskrsnuća (1614-1691) je živio veći dio života u samostanu karmelićana u Parizu. Tamo je otkrio ono što će se kasnije nazivati: „vježba Božje prisutnosti“     
 
Ovaj ponizni brat, prvo kuhar, a zatim postolar imao je veliki utjecaj za vrijeme svoga života i njegova poruka je došla čak do nas.
 
On nam pomaže da živimo najbanalnije vidove svakodnevnog života pod Božjim pogledom. Molitva više nije ograničena na specifična vremena. Cijela naša egzistencija postaje živi odnos s Gospodinom. Tijekom ove Korizme, prepustiti ćemo se oblikovati od ovoga Otajstva!

Kako se odvijaju ove duhovne vježbe?
  
Kada ispunite i pošaljete formular, biti ćete prijavljeni. Na vašu e-mail adresu ćete primiti jednu poruku. Na Pepelnicu, 14. veljače, ćete primiti uvod u duhovne vježbe.  Nakon toga ćete, svaki tjedan, u korizmeni petak, primiti drugu poruku s tekstom za razmatranje za slijedeći tjedan i kratke tekstove za svakodnevnu molitvu.
Pozovite također i vaše prijatelje i poznanike!
Možete im proslijediti ovu stranicu ili uputiti na stranicu web: www.online-duhovne.karmel.at    
 
Također možete preuzeti i podijeliti/štampati ovaj plakat kako biste druge pozvali u duhovne vježbe. Puno hvala!
<plakat u formatu A4>   <plakat u formatu A6>


Ako želite, tekst duhovnih vježbi moći ćete preuzeti i na našoj mrežnoj stranici: http://karmel.hr  u formatu Word ili PDF.
Duhovne vježbe su besplatne!
Ako ćete imati neki problem prilikom upisa ili nekih drugih problema, pošaljite nam e-mail na adresu: online-duhovne@karmel.at
 
Želimo Vam blagoslovljenu i plodonosnu Korizmu.
 
Karmelićani iz Hrvatske u suradnji s karmelićanima iz Austrije i Francuske.
 
Tekstove duhovnih vježbi napisao je p. Didier-Joseph Caullery ocd, karmelićanin, član Pariške Provincije bosonogih karmelićana. Tekstove s francuskog je prevela s. Željka Mihaljević, OCDS. Organizacija i koordinacija hrvatske inačice: braća karmelićani HKP-e sv. oca Josipa. Tehnička podrška karmelićani Austrijske Provincije.

Da, želim primati “duhovne vježbe online” putem elektroničke pošte:
* označava obavezna

Please select all the ways you would like to hear from teresianischerkarmel: